Sos arabijata

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Sos arabijata
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
"Proveren recept za tradicionalni sos arabiata, sa kojim je testenina očaravajuće ukusna"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 šolja, isečen
  • beli luk - 4 čena, sitno
  • crveno vino - 1 šolja
  • šećer - 1 supena kašika
  • bosiljak - 1 supena kašika
  • čili - 1 kašičica, u prahu
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • paradajz - 800 g, oljušten iz konzerve
  • peršun - 2 supene kašike, sitno
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk propržimo. Dodajemo vino, šećer, čili, bosiljak, paradajz pire, pomešano sa malo vode, iseckani paradajz.

Začinimo solju i biberom. Ostavljamo da se krčka oko 20-25 minuta na tihoj vatri. Na kraju dodajemo peršun. Savršen za špagete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: