Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso sa jajetom, začinima, prezlom i lepo umesite.
Napravite male ćuftice malo veće od ćuftica za supu sa lopticama. Poređajte ćuftice u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite ih u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
U međuvremenu iseckajte luk i beli luk sitno. Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi i propržite luk i beli luk oko 3 minuta. Dodajte origano i tucanu papriku i promešajte.
Dodajte vino i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte paradajz na kockice, pileći bujon, ljuti sos i začinite solju i biberom ako je potrebno. Smanjite temperaturu i ostavite sos da se krčka oko 10 minuta.
U međuvremenu skuvajte rigatone prema uputstvu na pakovanju.
Dodajte ćuftice u vreo sos i kuvajte zajedno još oko 10 minuta. Kad bude gotovo sipajte testeninu u tiganj sa sosom i ćufticama i lepo promešajte. Pospite parmezanom i svežim bosiljkom.