Način pripreme
Prepolovite bubrege i očistite od kože. Nakon toga isecite na kockice.
Ugrejte polovinu maslinovog ulja u dubokom tiganju i ispržite unutra slaninu. Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša. Nakon toga premestite u tanjir.
Podelite bubrege na 4 porcije. U tiganj sipajte preostalo maslinovo ulje. Pržite svaku porciju bubrega unutra, nemojte prestajati da mešate.
Izvadite ih kad puste sav sok. Nakon toga stavite na tanjir i tako ponovite sa svakom porcijom.
Vratite luk i slaninu u pleh. Pospite brašnom i mešajte. Dodajte šeri i nastavite da mešate dok se smesa ne zgusne. Nakon toga sipajte unutra paradajz pire i pospite sitno iseckanim peršunom.
Vratite bubrege u tiganj. Začinite solju i biberom. Promešajte i servirajte jelo toplo u društvu kuvanog krompira.