Bubrezi u šeriju

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Bubrezi u šeriju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ne puštamo vas da ustanete sa stola dok ne probate ovaj delikates - jagnjeće bubrege u šeriju"

Potrebni sastojci

  • bubrezi - 12 komada, jagnjeći
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • slanina - 115 g
  • luk - 1 glavica, iseckan
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • brašno - 2 supene kašike
  • šeri - 2/3 šolje
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • peršun - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • krompir - svež, kuvan, za prilog
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite bubrege i očistite od kože. Nakon toga isecite na kockice.

Ugrejte polovinu maslinovog ulja u dubokom tiganju i ispržite unutra slaninu. Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša. Nakon toga premestite u tanjir.

Podelite bubrege na 4 porcije. U tiganj sipajte preostalo maslinovo ulje. Pržite svaku porciju bubrega unutra, nemojte prestajati da mešate.

Izvadite ih kad puste sav sok. Nakon toga stavite na tanjir i tako ponovite sa svakom porcijom.

Vratite luk i slaninu u pleh. Pospite brašnom i mešajte. Dodajte šeri i nastavite da mešate dok se smesa ne zgusne. Nakon toga sipajte unutra paradajz pire i pospite sitno iseckanim peršunom.

Vratite bubrege u tiganj. Začinite solju i biberom. Promešajte i servirajte jelo toplo u društvu kuvanog krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: