Krti svinjski bubrezi u tiganju

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
26/12/2018
"Meraklije znaju o kakvom neverovatnom predjelu govorimo, probajte da vidite i vi "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano255
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 3 - 4 komada
  • soja sos - 2 supene kašike
  • balsamiko sirće - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • beli luk - 2 čena
  • votka - 1 - 2 supene kašike
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • maslac
  • tamno pivo
  • kačkavalj - 100 g, izrendan, za posipanje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svaki bubreg po sredini, očistimo od belih žilica i operemo. Stavljamo u vodu na oko 1 sat da odstoje.

Nakon što ih očistimo bubrege i izvadimo ih iz vode, sečemo ih na komade.

Sve sastojke stavljamo u posudu, brašno takoše, dodajemo isečene bubrege. Ostavljamo tako na oko sat vremena.

Ugrevamo mast u tiganju i stavljamol bubrege da se prže, mešamo s vremena na vreme.

Pržimo dok ne promene boju i onda sipamo pivo, ostavljamo da se krčka desetak minuta.

Skidamo sa vatre i serviramo obilno posute rendanim kačkavaljem i sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar