bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Svinjski bubrezi u maslacu

Svinjski bubrezi u maslacu

Svinjski bubrezi u maslacu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
29/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Mnogo piva ćete popiti sa ovim bubrezima, neki će popiti mnogo piva, ali sa sigurnošću će se svima osladiti"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 3 komada
  • luk - 1 komad, mali
  • maslac - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • sok od limuna
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Burege očistimo od masti, oljuštimo ih i dobro operemo.

U tiganju rastopimo maslac i stavljamo bubrege, isečene na dva dela. Tako kuvamo oko 10 minuta, okrećemo sa druge strane.

Vadimo ih i u maslc dodajemo sitno iseckan luk.

Dinstamo i dodajemo sok od limuna i vino.

Kuvamo na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

U sos dodajemo bubrege, isečene na kriške i kuvamo na tihoj vatri još nekoliko minuta.

Posipamo solju, biberom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: