Svinjski bubrezi u maslacu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/11/2018
"Mnogo piva ćete popiti sa ovim bubrezima, neki će popiti mnogo piva, ali sa sigurnošću će se svima osladiti "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano589
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 3 komada
  • luk - 1 komad, mali
  • maslac - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • sok od limuna
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Burege očistimo od masti, oljuštimo ih i dobro operemo.

U tiganju rastopimo maslac i stavljamo bubrege, isečene na dva dela. Tako kuvamo oko 10 minuta, okrećemo sa druge strane.

Vadimo ih i u maslc dodajemo sitno iseckan luk.

Dinstamo i dodajemo sok od limuna i vino.

Kuvamo na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

U sos dodajemo bubrege, isečene na kriške i kuvamo na tihoj vatri još nekoliko minuta.

Posipamo solju, biberom i peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar