Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Jela u đuvečari»Ukusni svinjski bubrezi iz rerne

Ukusni svinjski bubrezi iz rerne

ZoriZori
Guru
7292445k233
Ukusni svinjski bubrezi iz rerne
Fotografije: Zori
1 / 6
05/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Ispostavilo se da uopšte nije teško da se pripreme svinjski bubrezi"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 5 komada
  • maslac - 4 - 5 supenih kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • pivo - 1 šolja
  • suvo povrće - 6 supenih kašika (praziluk, celer, paškanat, crni luk, šargarepa, crvena paprika)
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene bubrege isečemo i prelijemo hladnom vodom i ostavljamo na jedn noć.

Sledećeg jutra ih sečemo i prelivamo sokom iz tegle kiselih krastavaca. Ostavljamo na jedan sat.

Propržimo cele čenove belog luka u maslacu i dodajemo bubrege.

Pržimo 5-6 minuta, posipamo brašnom, ponovo promešamo i sipamo pivo. Kad pivo provri, dodajemo suvo povrće i paradajz pire.

Skidamo sa vatre, začinimo solju, biberom i sitno isečenim peršunom.

Sve rasporedimo u đuvečare, poklopimo i pečemo u umereno ugrejanoj rerni oko 40-45 minuta.

Servirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: