Ribarski sos

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
19/06/2019
"Za ukusan sos za ribu ne pitajte kuvara, već ribara - oni se razumeju u te stvari "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano160
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • masnoća - 4 kašike, od prženja ribe
  • beli luk - 2 glavice, prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 100 ml
  • ljute paprike - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk se istuca sa solju u avanu i prži se 2-3 minuta u zagrejanoj masnoći dok se meša.

Dodaje se sirće i na sitno isečene ljute paprike i sve se meša dobro i sklanja se sa vatre.

Ako je sirće mnogo kiselo, sos se razredi sa malo vode.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar