Način pripreme
Kupite sveže ulovljene crne školjke, ili ako možete, sami ih izvadite iz mora. Skuvajte ih istog dana.
Operite školjke i nožem ostružite ljušture.
U masnoću sipajte kašiku vode i prodinstajte sitno iseckan luk. Kada omekša i voda ispari, dodajte pirinač i snažno mešajte da upije masnoću.
Sipamo samo 2 kafene šolje vode, jer će školjke pustiti vodu tokom kuvanja. To se neće desiti ako su školjke stajale, moraćete da dodate vodu.
Pustite da proključa, povremeno mešajući, dok pirinač ne upije vodu.
Pažljivo dodajte so po ukusu, jer će morska voda iz školjki malo posoliti jelo, dodajte biber i nastavite da kuvate na laganoj vatri dok pirinač ne bude gotov.
Školjke na ribarski način su napunjene pirinčem neverovatnog ukusa.
Pogledajte više o tome kako očistiti školjke, kao i najbolje recepte za školjke sa pirinčem.