Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ruske olade sa jabukama

Ruske olade sa jabukama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Ruske olade sa jabukama
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"E ovako će nam početi dan danas, sa ukusnim i aromatičnim oladama - a kako će vaš početi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslac - 50 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 3 komada
  • jabuke - 2 komada, slatke
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i izrendajte jabuke. U posudi umutite jaja i šećer, dodajte supenu kašiku malsaca i promešajte. Prosejte prašak za pecivo, so i brašno i dodajte u tečnu smesu.

Sipajte i mleko. Umute sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte rendane jabuke i ponovo promešajte. Treba da dobijete srednj gusto testo za palačinke.

Stavite tiganj na vatru i stavite jednu kašiku maslaca, rasporedite po površini i sipajte malom kutlačom od smese u sredinu tiganja.

Rasporedite smesu tako da dobijete okrugao ili ovalan oblik prečnika velike pomorandže. Tako uradite i sa ostalim, na svaku treću stavite po malo maslaca u tiganj.

Nemojte raspoređivati smesu kao palačinku po celom tiganju, prosto sipajte u sredinu i malo oblikujte, olade treba da budu manje, deblje i vazdušastije od palačinaka. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Poređajte na tanjir i prelijte medom, slatkom ili pospite šećerom u prahu. Od ove smese dobijamo između 20-25 olada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: