Ruske Olade

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Ruske Olade1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Jedinstveni i tradicionalni recept za ruske olade ovde"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • soda - 1/3 kašičice
  • šećer - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada srednje veličine
  • brašno - 1.5 do 2 šolje
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kiselo mleko sa vodom i sodom i ostavite 3 minuta da stoji.

Nakon toga dodajte i pomešajte sa jajima, vanilom i šećerom. Nakon toga brašno, prvo pomešajte kašikom, a posle mikserom ili štapnim mikserom.

Treba da dobijete konsistenciju promšane kisele pavlake koja je ni mnogo tečna, ni mnogo gusta.

Ugrejte malo ulja i maslaca u tiganju sa dnom koje se ne lepi, koliko da pokrije dno sasvim malo. Stavite po punu kašiku smese i nakon što se zapeče sa jedne strane, okrenite olade sa druge.

Obično se olade serviraju sa šlagom, slatkom ili voćem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: