Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća čorba sa kurkumom i iznurtricama

Pileća čorba sa kurkumom i iznurtricama

Pileća čorba sa kurkumom i iznurtricama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
21/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Savršena pileća čorba - sa bogatim ukusom i bojom koja prija očima"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, celi
  • iznutrice - 1/2 kg, pileće džigerice
  • luk - 1 glavica, star
  • krompir - 1/2 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • fida
  • so - po ukusu
  • kurkuma - po ukusu
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake stavljamo da se kuvaju u šerpi. U međuvremenu očistimo i isečemo džigerice.

Sledi svo povrće.

Kad se bataci skuvaju vadimo ih da se ohlade, a na njihovo mesto stavljamo isečene džigerice i povrće.

Odvojimo pileće meso od kostiju i iskidamo, nakon toga vraćamo u šerpu u povrće i džigerice.

Stavljamo so i kukrumu, na kraju dodajemo i fidu. Kad se sve skuva, isključujemo čorbu.

Dodajemo dva umućena jajaeta u koja smo dodali nekoliko kašika kiselog mleka.

Serviramo toplu sa malo peršuna. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: