Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa limunom

Pileća čorba sa limunom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pileća čorba sa limunom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Fantastična pileća čorba sa dahom limuna - sveža i ukusna, a jede se uz veće količine hleba"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 3/4 šoljice
  • pileće meso - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • biber - 1/2 kašičice
  • limun - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • peršun
  • ulje - 4 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte piletinu u vodi sa malo ulja i soli. Izvadite je i naseckajte na male komade.

Naseckajte na sitno šargarepu, luk i beli luk. Dodajte ih u bujon u kome se kuvala piletina. Kada povrće omekša, dodajte i dobro oprani pirinač.

Kada i pirinač bude skoro kuvan, vratite piletinu u šerpu i dodajte koru od limuna i polovinu limuna.

Kuvajte pileću čorbu još sasvim malo i skinite sa vatre. Začinite peršunom i biberom.

Napravite hladnu zapršku za lagano prohlađenu čorbu od žumanca umućenog sa sokom od pola limuna.

Pileća čorba sa limunom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: