Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Nedeljne rol-viršle

Nedeljne rol-viršle

MuzaMuza
Početnik
21
Nedeljne rol-viršle
Fotografije: tsvetoslava kirkova
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ukusno, jednostavno, brzo - ove domaće rol-viršle sa hrskavom koricom su toliko ukusne i pripremaju se jednostavno da nećete osetiti kad ih potrošite."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 400 g
  • voda - 1 kofica, mlaka
  • kvasac - 1 (kockica ili suvi)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - koliko je potrebno za meko testo
  • za nadev
  • viršle - 4 - 5 komada
  • maslac - 40 g, kravlji
  • žumanca - 1 komad
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pomešajte mlaku vodu sa kvascem i šećerom, promešajte dobro i ostavite da odstoji 10-15 minuta.

Posebno pomešajte kiselo mleko sa sodom, jajetom i solju.

Sve sastojke pomešajte i zamesite meko testo, ostavite ga da nadođe oko sat vremena ili na sobnoj temperaturi, pokriveno krpom ili streč folijom.

Nakon što testo nadođe, podelimo ga na jednake lopte i ostavljamo da nadođe oko 15 minuta. Za to vreme pripremimo nadev, rastopimo maslac, umutimo žumance i isečemo viršle (po izboru možete zameniti drugom vrstom kobasice). Ja volim da sečem na kockice, ali mogu biti i veće.

Sledeći korak je da razvučemo svaku loptu, namažemo masalcem, poređamo viršle sa jedne strane i uvijemo drugom, da dobijemo omotač. Po želji možemo napraviti proreze po površini testa, po želji.

Za kraj rol-viršle namažemo umućenim žumancem, posipamo čubrom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: