bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka od povrća sa tofuom

Musaka od povrća sa tofuom

Musaka od povrća sa tofuom
23/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
"Vegetarijanska musaka o kojoj svi pričaju - pripremljena sa mnogo ljubavi i tofuom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 600 g, isečen na krugove
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • voda - 3 1/2 supene kašike
  • aleva paprika
  • bosiljak
  • za sos
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • luk - 2 glavice, isečen
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • šargarepa - 2 komada, sitno iseckana
  • tikvice - 4 komada, iseckane
  • paradajz - 2 x 400 g iz tegle, isečen
  • sirće - 2 supene kašike, balsamiko
  • sos tabasko - 1 kašičica
  • med - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • za preliv od tofua
  • bademi - 1 3/4 šolje
  • tofu - 350 g, oceđen
  • soja sos - 1 supena kašika
  • senf - 1/2 kašičice, engleski
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite maslinovim uljem svako parče patlidžana i stavite da se peče na prethodno ugrejanom roštilju.

Napravite sos tako što ugrejete maslinovo ulje u dubokom tiganju i pržite unutra luk, beli luk i šargarepu 5-7 minuta ili dok ne omekša. Nakon toga dodajte preostale sastojke i stavite smesu da se kuva 20 minuta, mešajte s vremena na vreme. Začinite solju i biberom.

U međuvremenu napravite preliv tako što ispržite orašaste plodove u dubokom tiganju 1-2 minuta. Mešajte s vremena na vre dok ne postanu zlatni. Sačuvajte oko 3/4 šolje od njih. Drugi deo pasirajte u blenderu zajedno sa preostalim začinima.

Ugrejt rernu na 180 stepeni. Sipajte polovinu sosa u pleh za pečenje. Odozgo poređajte komade patlidžana i prelijte preostalim sosom. Na vrh sipajte preliv i pecite 20 minuta.

Musaku servirajte posutu alevom paprikom i bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: