Parfe od maline sa pečenom korom

23/06/2019
"Parče parfea od maline može da nareta i najnamrgođenijeg čoveka da se nasmeje "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maline - 300 g, zamrznute
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 9 supenih kašika
  • brašno - 4 supene kašike
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • želatin - 2 kesice
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Maline ostavljamo da se odmrznu.

Razbijemo jaja, odvajamo žumanca u malu posudu, belanca u posudu miksera.Belanca umutimo na sneg sa 4 supene kašike šećera. Dodajemo žumanca i nastavljamo da mutimo.

Brašno dodajemo kašiku po kašiku. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Pripremamo kalup za tortu sa papirom za pečenje i namažemo. Smesu sipamo u kalup. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Nakon što ispečemo koru ostavljamo da se ohladi i skidamo papir za pečenje. Želatin sipamo u posudu sa hladnom vodom i ostavljamo da nabubri.

U maline dodajemo 5 supenih kašika šećera i pasiramo. Slatku pavlaku sipamo u posudu miksra i mutimo dok ne dobijemo mekanu smesu. Dodajemo kiselu pavlaku i kiselo mleko. Umutimo.

Dodajeo maline i ponovo mutimo.

Želatin rastvaramo u mikrotalasnoj i dodajemo u smesu. Mutimo ponovo i sipamo u kalup za toru.

Parfe posipamo kokosovim brašnom.

Parfe od maline ostavljamo u frižidru da se stegne ne manje od 4 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar