Gapačo sa krastavcem

23/06/2019
"Letnja španska klasika Gaspačo je još svežija kada dodamo i krastavac "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • beli lik - 2 čena
  • žumanca - 1 komad
  • hleb - 1 kriška, bez kore
  • maslinovo ulje - 90 ml
  • paradajz - 450 g, iz konzerve, oljušten
  • paradajz - 900 g, oljušten i sitno iseckan
  • luk - 1 glavica
  • krastavac - 1 komad, oljušten i isečen
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • morska so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • limun - 2 komada, isečen na četvrtine
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk, žumance i hleb pasiramo, dodajemo maslinovo ulje i nastavljamo da pasiramo dok se smesa ne pretvori u majonez.

Dodajemo paradajz, luk, krastavac, paprike dok ne dobijemo gustu smesu.

Začinimo solju i biberom i ostavljamo u frižideru nekoliko sati. Serviramo sa hladnim limunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar