Kurban čorba sa petlom

23/06/2019
"Kada povod nalaže, pogledajte kako da pripremite kurban čorbu od petla"
Priprema25 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno265 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad, mlad
  • šargarepa - komad
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • prprike - komad, zelene
  • celer - 1/2 glavice
  • boranija - 200 g, po želji
  • kupus - 200 g
  • krompir - 2 komada
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada, 1 kockica
  • bujon - 1 kockcia, pileći
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćenog petla prelivamo sa 3 litra hladne vode, dodajemo lovorov list i zrna bibera, posolimo i kuvamo oko 2.5-3 sata na tihoj vatri. Dobro je skidamo penu za vreme kuvanja.

Kad se petao skuva vadimo i odvojimo od kostiju. Vreme je da dodamo sitno iseckan luk, šargarepu i celer. Takođe i kockicu pilećeg bujona. Ostavljamo supu da vri još 30 minuta na tihoj vatri, nakon toga dodajemo isečene paprike i paradajz, a desetak minuta nakon njih i kupus i boraniju.

Nakon još 10 minuta dodajemo krompir, isečen na kockice. Supu kuvamo dok ne bude gotov krompir. Pre serviranja posipamo sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar