Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban čorba sa telećim raguom

Kurban čorba sa telećim raguom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Kurban čorba sa telećim raguom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kad napolju padne temperatura - odmah pripremamo ovu kurban čorbu, zato što ona stvarno ugreva ... dušu"

Potrebni sastojci

  • teleći ragu - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 4 - 5 komada srednje veličine
  • ulje - 6 - 5 supenih kašika
  • celer
  • voda - 2 litra, mlaka
  • aleva paprika - 1 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i krompir isečemo na kockice, izrendamo šargarepu i izdinstamo u ulju.

Dodajemo očišćen teleći ragu, alevu papriku, biber, celer i sipamo mlaku vodu. Začinimo solju i ostavljamo da vri oko 1 sat.

Kad se teletina skuva, vadimo i odvojimo kosti. Vraćamo meso u bujon i posipamo sa peršunom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: