Način pripreme
Operemo meso i isečemo na kockice.
Uz pomoć štapića ili drvenog ražnjića okrećemo jagnjeća creva. To radimo tako što zabodemo ražnjićem jedan kraj creva i guramo unutra u samo crveo zajedno sa štapićem i prolazimo kroz celu dužinu creva dok ih ne okrenemo.
Posle posolimo i lepo operemo hladnom vodom. Zavežemo mašnu i stavljamo da se kuva sa mesom i dobro opranim celim iznutricama. Kuvamo meso i iznutrice, neprestano skidamo penu.
Kad lepo skinemo penu, vadimo meso i iznutrice, procedimo bujon i ponovo vraćamo sve da se kuva. Dodajemo u meso i iznutrice šargarepu, isečenu na krugove i celer.
Kad se iznutrice skuvaju, vaidmo ih ponovo, isečemo sitno i vraćamo ponovo u šerpu u meso i povrće.
Posebno propržimo luk, sitno iseckan i vraćamo ponovo u šerpu u meso i povrće.
Posebno propžimo luk, sitno iseckan, dodajemo paradajz pire i alevu papriku. Promešamo dobro i razredimo sa bujonom. Sipamo zapršku, oprani pirinač i krompir, isečen na kockice u čorbu.
Posolimo i pobiberimo, dodajemo sitno iseckanu crvenu papriku, ljutu papriku i nanu, takođe sitno iseckanu.
Kad krompir omekša nakon oko 20 minuta, sipamo polako umućeno jaje kroz đevđir u vrelu supu, u isto vreme neprestano mešamo. Cilj je da se od jajeta naprave niti.
Skidamo jagnjeću čorbu sa džigericama sa vatre i posipamo isečenim svežim peršunom.
Prijatno!