Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban čorba sa svinjskim mesom

Kurban čorba sa svinjskim mesom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Kurban čorba sa svinjskim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
10
"Aromatična, bogata i mnogo ukusna - ovo je savršena čorba, sa kojom čak možemo i doručkovati"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • svinjski škembići - 500 g (miks, džigerica, srce po želji)
  • šargarepa - 100 g
  • mladi luk - 2 veze
  • celer - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, sveže
  • pirinač - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 100 ml
  • peršun - 1/2 veze
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 5 g
  • peršun - 1 veza
  • biber - 2 g u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte džigericu i srce cele, nakon toga izvadite iz vode, ohladite i isecite na komade. Skuvajte svinjske iznutrice i meso u 3 l vode, s vremena na vreme skidajte penu odozgo.

Svinjsko meso se kuva sa biberom u zrnu, lovorovim listom i solju. Pre nego što bude gotovo, dodajte u šerpu iseckan luk, celer, šargarepa i paprike.

Kuvajte supu pola sata i dodajte pirinač, iznutrice iseckane na kockice i krompir.

U skivanu supu, dok je vrela, kroz cediljku dodajte umućena jaja i mešajte.

Napravite u posebnoj posudi zapršku od ulja i aleve paprike i razredite zapršku sa čorbom i nakon toga sve sipajte unutra.

Za kraj pospite svinjsku kurban čorbu sa iseckanim peršunom i gotovo je za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: