Pileća krilca sa maslacem i aromatičnim začinima

25/06/2019
"Recept je jasan, ali dozvolite jedan savet - ne žalite maslac, zbog njega je miris krilaca ubistven "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 8 komada
  • maslac - 70 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo krilca i ostavljmo da se ocede od vode.

Rastopimo malo maslac i u njega dodajemo začine i so.

Promešamo dobro i dobijenom smesom lepo namažemo krilca. Ostavljamo da odstoje 30 minuta da upiju mirise.

Poređamo ih u pleh. Sipamo vodu i stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni.

Serviramo sa prilogomprženih krompira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar