Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Ravna pogača sa aromatičnim začinima za Badnje veče

Ravna pogača sa aromatičnim začinima za Badnje veče

ažurirano:
Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17741971
Ravna pogača sa aromatičnim začinima za Badnje veče
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ukusno i aromatično iznenađenje za Badnje veče, to se trenutno peče u rerni."

Potrebni sastojci

  • kvasac - pola kockice
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • bosiljak
  • voda - pola šolje, mlaka
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorimo u malo mlake vode. U kvasac dodajemo šećer i jednu kašičicu brašna. Promešamo. Ostavljamo malo da nadođe.

Prosevamo brašno i pravimo udubljenje u njemu. Kad kvasac nadođe dodajemo u preostalo brašno. Dodajemo takođe so i šećer.

Od navedenih sastojaka zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo da nadođe oko dvadesetak minuta. Kad testo nadođe ponovo ga premesimo. Pravougaoni pleh namažemo uljem. Stavljamo testo u pleh i rukama razvlačimo po plehu.

Nakon toga odozgo pogaču namažemo uljem i posipamo bosiljkom. Gotovu pogaču ostavljamo još dvadesetak minuta da nadođe. Nakon toga pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pečemo 25-30 minuta. Proveravamo čačaklicom za zube da li je gotova. Ako čačkalica izađe suva, pogača je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: