Način pripreme
1.Iseckajte luk i beli luk i propržite u maslinovom ulju dok ne omekša. Koristite veliki tiganj prečnika 30 cm. Dodajte paprike, isečene na kockice i prstene lignje. Kuvajte 10 minuta na umerenoj vatri, periodično mešajte.
2. Dodajte paradajz - iseckan ili izgnječen, zajedno sa solju, šećerom, šafranom i mrvljenom kockicom koncentrisanog bujona. Kuvajte još 10 minuta.
3. Sipajte vodu - 1 deo pirinča - 2.5 dela vode (pogledajte uputstvo na pakovanju i radite kako piše da biste bili sigurni, svaka marka ima različitu količinu vode).
4. Dodajte norveške jastoge i kuvajte 16-17 minuta, stavite škampe i bele školjke 4-5 minuta pre nego što skinete sa vatre.
5. Stavite crne školjke u posudu sa poklopcem i ostavite na jakoj vatri oko 4-5 minuta, tresite posudu dok se ne otvore.
Veći deo odvojite od ljuštite i stavite u tiganj u pirinač.
6. Preostale školjke sa ljušturama poređajte na pirinač zajedno sa limunom, isečenim na četvrtine. Servirajte odmah.
Prijatno!