Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač na tiganju»Pirinač u tiganju sa prazilukom i svinjskim grudima

Pirinač u tiganju sa prazilukom i svinjskim grudima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pirinač u tiganju sa prazilukom i svinjskim grudima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Jednostavno, brzo i ukusno je ovo tradicionalno zimsko jelo pirinač na tiganju sa prazilukom i svinjskim grudima"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • pirinač - oko 350 g
  • začin od povrća - 1 kašičica, izvršita
  • ulje - 6 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • kumin - 1 izdašan prstohvat
  • čubar - 1 izdašan prstohvat (mrvljeni)
  • peršun - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite pirinač, da odstranite skrob.

Isecite svinjske grudi na zalogaje i zapržite ih dok ne postanu zlatasti u dubokom tiganju sa zagrejanim uljem na jakoj vatri.

Nakon što su gotovi, smanjite vatru i stavite iseckan praziluk, da se prži sa prstohvatom soli. Ubrzo dodajte kumin i biber po ukusu. Kombinacija praziluka, mesa, bibera i kumina mi je veoma omiljena tokom zimske sezoen.

Nakon što i praziluk omekša i počne blago da hvata boju, odmah sipajte opran pirinač i zapržite uz često mešanje.

Stavite čubar i još malo soli.

Sipajte vodu u odnosu napisanom na pakovanju.

Stavite u začin od povrća i kuvajte pirinač sa svinjetinom dok ne apsorbuje tečnost.

Nije neophodno da mešate.

Gotov pirinač na tiganju ostavite 5-10 minuta i nakon toga servirajte posut sveže iseckanim peršunom.

Jednostavno, brzo i ukusno je ovo tradicionalno zimsko jelo pirinač na tiganju sa prazilukom i svinjskim grudima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: