Način pripreme
Dobro operite pirinač, da odstranite skrob.
Isecite svinjske grudi na zalogaje i zapržite ih dok ne postanu zlatasti u dubokom tiganju sa zagrejanim uljem na jakoj vatri.
Nakon što su gotovi, smanjite vatru i stavite iseckan praziluk, da se prži sa prstohvatom soli. Ubrzo dodajte kumin i biber po ukusu. Kombinacija praziluka, mesa, bibera i kumina mi je veoma omiljena tokom zimske sezoen.
Nakon što i praziluk omekša i počne blago da hvata boju, odmah sipajte opran pirinač i zapržite uz često mešanje.
Stavite čubar i još malo soli.
Sipajte vodu u odnosu napisanom na pakovanju.
Stavite u začin od povrća i kuvajte pirinač sa svinjetinom dok ne apsorbuje tečnost.
Nije neophodno da mešate.
Gotov pirinač na tiganju ostavite 5-10 minuta i nakon toga servirajte posut sveže iseckanim peršunom.
Jednostavno, brzo i ukusno je ovo tradicionalno zimsko jelo pirinač na tiganju sa prazilukom i svinjskim grudima.