Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Lenja džigerica iz rerne

Lenja džigerica iz rerne

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Lenja džigerica iz rerne
Fotografije: Radomira Mihailova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Džigerica, luk, rerna - to je dovoljno da pripremite ukusnu večeru za sve i da je ukrasite po želji"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - oko 700 h
  • luk - 2 srednje glavice
  • ulje - za premazivanje pleha + za posipanje odozgo malo
  • čubar
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Neka džigerica bude poluzamrznuta, zato što se lakše sece, a i neće se osušiti kad se ispeče. Isecite je tanko i poređajte u dobro namazan pleh.

Odozgo pospite začinima po ukusu (po prstohvat-dva na primer), rasporedite luk, isečen po ukusu (odnosno sitno, krugovi ili kako volite) i na kraju sipajte još malo ulja.

Pecite u umerenoj rerni oko 180 stepeni 30 minuta (meni je toliko bili potrebno) ili dok ne bude gotovo.

Džigerice uvek može biti više ili manje, kao i luka. Zavisi koliko imate. Ako želite da bude sočnija možete uviti u foliju i peći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: