Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tofu sa đumbirom

Tofu sa đumbirom

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Tofu sa đumbirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Da, tofu je, vegan je i neverovatno je ukusno - garantujemo"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • tofu - 1 kg, kockice
  • mladi luk - 2 struka, sitno
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckana
  • đumbir - 1 kašičica, sitno iseckan, svež
  • ljute paprike - 2 komada, sitno iseckane
  • šeri - 1 supena kašika, suvo, belo vino
  • soja sos - 1 1/2 supene kašike
  • voda - 1 supena kašika (250 ml) + 1 supena kašika
  • kukuruzno brašno - 1 1/2 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Maslinovo ulje ugrevamo na umerenoj temepraturi. Tofu propržimo sa polovinom mladog luka, 1 čenom belog luka i đumbira 3 minuta.

Dodajemo ljute paprike i držimo na vatri još 1 minut. Dodajemo šeri, soja sos, vodu i so po ukusu. Stavljamo da provri i držimo oko 3 minuta.

U maloj posudi pomešamo kukuruzno brašno sa 1 supenom kašikom vode. Dobijenu kašu dodajemo u ostale sastojke. Posipamo preostalim mladim lukom i belim lukom. Jelo serviramo toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: