Krompir na meksički način

29/06/2019
"Raskošni punjeni krompir sa bogatim nadevom, nemamo strpljenja da ga probamo ponovo "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano479
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veliki
  • kukuruz - 4 supene kašike, konzerva
  • maslac - 25 g
  • pavlaka - 1 supena kašika
  • kačkavalj - 25 g
  • paprike - ¼ crvene + 1/4 zelene
  • sos tabasko - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno pleha sipamo so, stavljamo oprani krompir i ostavljamo da se peče u rerni na 200 stepeni 35 minuta.

Izvadimo, odsečemo gornji deo i izvadimo kašikom.

Izgnječimo unutrašnjo deo viljuškom i dodajemo maslac, pavlaku, rendani kačkavalj, kuvani kukuruz, isečene paprike, tabasko, so i biber i lepo promešamo.

Punimo krompir i vraćamo u rernu.

Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar