Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjska janija na meksički način

Svinjska janija na meksički način

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Šegrt
91102
Svinjska janija na meksički način
Fotografije: Vildan Ahmedova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ovo je meksička varijanta pasulja sa svinjetinom, ali sa jednom pikantnom notom koja je izazov za poznavaoce"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • crveni pasulj - 200 g
  • kukuruz - 150 g
  • crvene paprike - 2
  • zelene paprike - 2
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • voda - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodna priprema:

- Dobro je da svinjsmo meso vri u šerpi sa vodom oko 20 minuta;

- Takođe je dobro da prethodno skuvate crveni pasulj.

Propržite meso u dubokom tiganju sa uljem. Dodajte pasulj i sitno iseckan luk. Crvenu i zelenu papriku takođe sitno iseckajte i dodajte u tiganj sa mesom.

Kad se malo zapeče, dodajte paradajz i kukuruz. Jelo pospite alevom paprikom i solju. Dodajte brašno i pažljivo mešajte da ne ostanu grudvice brašna.

Dodajte malo vode i ostavite da vri 10-ak minuta na tihoj vatri. Mešajte na svaka 2-3 minuta da brašno ne zagori.

Po želji možete dodati peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: