Breskve sa medom

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Breskve sa medom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Nadamo se da ćemo jednog dana otkriti gde raste to drvo sa ovim čarobnim breskvama, a do tada ćemo ih praviti na staromodan način - po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 šolje
  • med - 2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1 kašičica
  • brašno - 350 - 400 g
  • marmelada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi dobro umutimo jaja i dodajemo im ulje, med, so, cimet, karanfilić i brašno.

Od dobijenog testa pravimo loptice i poređamo ih u posudu za pečenje, namazanu uljem.

Pečemo ih u umerenoj rerni. Čim su gotove lepimo ih marmeladom dve po dve.

Ukrašavamo crvenom i žutom poslastičarskom bojom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: