Način pripreme
Mikserom umutimo jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajemo maslac, pavlaku i vanilu, i nastavljamo da mutimo.
Pomešamo brašno sa praškom za pecivo i limunskom kiselinom i sipamo u porcijama u smesu, uz neprestano mešanje.
Zamesimo testo i uvijamo ga u providnu foliju. Stavljamo na 30 minuta u frižider.
Kad testo odstoji, podelimo ga na delove i od njih oblikujemo fitilje. Isečemo fitilje na komade i od svakog parčeta napravimo glatku lopticu.
Pažljivo i mnogo oštrim nožem isečemo svaku lopticu na dva dela. Polovine poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni. Pazimo da ne porumene i da se ne prepeku, treba da ostanu svetle.
Za krem od maslaca umutimo sve sastojke dok ne dobijemo meknu konsistenciju i stavljamo na 10 minuta u frižider.
U svakoj polovini napravimo udubljenje i obilno punimo kremom. Zalepimo polovine po dve, i ako je potrebno namažemo sa još krema.
Poređamo ih na poslužavnik, pokriven ubrusom.
Posebno razdvajamo svaki step sok sa po 4 supene kašike vode. Kašikom pažljivo sipamo od jedne boje na jednu polovinu, i od druge boje na drugu polovinu svake breskvice. Pazimo da se donji delovi ne oboje.
Uvaljamo ih u kristal šećer i poređamo na tanjir.