Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slatke Breskve»Breskve sa kremom od maslaca

Breskve sa kremom od maslaca

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Breskve sa kremom od maslaca
Fotografije: Anonymous
1 / 3
30/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Očigledno smo zakleti obožavaoci voća, posebno onog sa kremom od maslaca"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • šećer - 180 g
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • maslac - 60 g
  • limunska kiselina - 1/2 kašičice
  • za krem od maslaca
  • maslac - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • marmelada od šipka - 2 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
  • za dekoraciju
  • step sok - od maline 1 + 1 od breskve
  • voda - 8 supenih kašika
  • kristal šećer - da se uvaljaju
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutimo jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajemo maslac, pavlaku i vanilu, i nastavljamo da mutimo.

Pomešamo brašno sa praškom za pecivo i limunskom kiselinom i sipamo u porcijama u smesu, uz neprestano mešanje.

Zamesimo testo i uvijamo ga u providnu foliju. Stavljamo na 30 minuta u frižider.

Kad testo odstoji, podelimo ga na delove i od njih oblikujemo fitilje. Isečemo fitilje na komade i od svakog parčeta napravimo glatku lopticu.

Pažljivo i mnogo oštrim nožem isečemo svaku lopticu na dva dela. Polovine poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni. Pazimo da ne porumene i da se ne prepeku, treba da ostanu svetle.

Za krem od maslaca umutimo sve sastojke dok ne dobijemo meknu konsistenciju i stavljamo na 10 minuta u frižider.

U svakoj polovini napravimo udubljenje i obilno punimo kremom. Zalepimo polovine po dve, i ako je potrebno namažemo sa još krema.

Poređamo ih na poslužavnik, pokriven ubrusom.

Posebno razdvajamo svaki step sok sa po 4 supene kašike vode. Kašikom pažljivo sipamo od jedne boje na jednu polovinu, i od druge boje na drugu polovinu svake breskvice. Pazimo da se donji delovi ne oboje.

Uvaljamo ih u kristal šećer i poređamo na tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: