Prepelica sa dresingom od paradajza i mente

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
06/07/2019
"Kada je povod specijalan, ovaj recept je vaš izbor - jednostavan i očaravajuć "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rernu treba prethodno da ugrejete na 180 stepeni. Operite prepelice pod hladnom vodom i upijte vodu ubrusom.

Odsecite vratove i kuhinjskim nožem presecite prepelice po dužini leđe kosti i sklonite je. Prepolovite ih po grudnoj kosti i pomešajte sa kuminom, belim lukom i jednom kašikom maslinovog ulja.

Zapržite meso na tiganju dok ne postane blago braon. Nakon toga ih poređajte u posudu za pečenje i stavite ih u rernu na 15 minuta.

Za to vreme možete da spremite dresing, mešajući u tu svrhu neophodne sastojke u tegli, začinite i dobro protresite.

Servirajte prepelice sa dresingom i paradajzom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar