Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Prepelica sa dresingom od paradajza i mente

Prepelica sa dresingom od paradajza i mente

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Prepelica sa dresingom od paradajza i mente1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kada je povod specijalan, ovaj recept je vaš izbor - jednostavan i očaravajuć"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 6 komada
  • kumin - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • paradajz - 2 komada
  • Za dresing
  • maslinovo ulje - 125 ml
  • sirće - 80 ml
  • menta - 1 kašika, sveži listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu treba prethodno da ugrejete na 180 stepeni. Operite prepelice pod hladnom vodom i upijte vodu ubrusom.

Odsecite vratove i kuhinjskim nožem presecite prepelice po dužini leđe kosti i sklonite je. Prepolovite ih po grudnoj kosti i pomešajte sa kuminom, belim lukom i jednom kašikom maslinovog ulja.

Zapržite meso na tiganju dok ne postane blago braon. Nakon toga ih poređajte u posudu za pečenje i stavite ih u rernu na 15 minuta.

Za to vreme možete da spremite dresing, mešajući u tu svrhu neophodne sastojke u tegli, začinite i dobro protresite.

Servirajte prepelice sa dresingom i paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: