Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Dinstane prepelice sa belim vinom

Dinstane prepelice sa belim vinom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Dinstane prepelice sa belim vinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Pravi delikates, a sprema se toliko lako"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • vino - 200 ml, belo
  • ulje - 100 ml
  • sirće - 3 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prepelice se operu i poređaju u veliku šerpu. Vino se pomeša sa uljem i sirćetom.

Prepelice se prelivaju ovom smesom. Posipaju se solju i biberom.

Luk se seče na kolutove i njim se pokrivaju prepelice. Odozgo se stavljaju lovorovi listovi i jelo se dinsta, poklopljeno poklopcem na slaboj vatri oko sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: