Dinstane prepelice sa belim vinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
12/09/2019
"Pravi delikates, a sprema se toliko lako "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • vino - 200 ml, belo
  • ulje - 100 ml
  • sirće - 3 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prepelice se operu i poređaju u veliku šerpu. Vino se pomeša sa uljem i sirćetom.

Prepelice se prelivaju ovom smesom. Posipaju se solju i biberom.

Luk se seče na kolutove i njim se pokrivaju prepelice. Odozgo se stavljaju lovorovi listovi i jelo se dinsta, poklopljeno poklopcem na slaboj vatri oko sat vremena.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar