Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa sajderom i limetom

Pečeno pile sa sajderom i limetom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pečeno pile sa sajderom i limetom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Okupano u sajderu i sa laganom aromom sajdera - ovo sočno pečeno pile je kao ostvareni san svake izelice koja ceni sebe"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (1.450 kg)
  • sajder - 400 ml (ili domaće vino od jabuke)
  • limeta - 1 - 2 komada
  • ulje - 4 kašike
  • maslac - 20 g
  • ruzmarin - 1 kašika, ili po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite i operite pile. Natrljajte iznutra i spolja sa uljem, ruzmarinom, biberom i alevom paprikom i solju.

2. Isecite jedan citrus na krugove i gurnite ga između kože, krilca i unutra u stomak.

3. Stavite u posudu za pečenje i prelijte sajderom ili jabukovim vinom.

4. Uvijte pile aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni jedan sat, nakon toga pojačajte do 180-190 stepeni, sklonite foliju, namažite maslacem i pecite još oko 30 minuta ili dok ne porumeni i dobije hrskavu koricu.

5. Servirajte pečeno pile sa ukusnim sosom od pečenja, sa kojim možete da prelijete svaku porciju.

Po želji možete da prelijete i sa malo sveže ceđenog soka od limete ili svežih kriški citrusa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: