Šifon od lešnika sa čokoladom

08/07/2019
"Veoma lako ćete prekinuti sve dijete zauvek - prosto pripremite šifon od lešnika sa čokoladom i ... gotovo "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 150 stepeni.

Dubok kalup oko 26-28 cm sa rubom u sredini i glatkim ivicama, dobro namazan i posut brašnom, obložen papirom za pečenje.

U blenderu sameljemo 100 g lešnika, nije potrebno da budu samleveni skroz. Odvojimo žumanca od belanaca.

U posudi pomešamo brašno, šećer, prašak za pecivo i mlevene lešnike. Promešamo živom.

Dodajemo vodu prilikom mešanja, nakon toga maslinovo ulje, mutimo i dodajemo jedno po jedno žumance, nakon svakod dobro mutimo na niskoj brzini miksera dok se ne integriše.

Belanca umutimo sa krem tartarom dok ne dobijemo gust sneg. Dodajemo u osnovno testo u porcijama i mešamo spatulom.

Pečemo na 150 stepeni oko 60 minuta.

Vadimo iz rerne, ostavljamo da se ohladi 15 minuta u kalupu i nakon toga ostavljamo na rešetku.

Prelivamo samo odozgo rastopljenom čokoladom i posipamo obilno mrvljenim lešnicima.

Jednostavna i brza torta, odgovarajuća za svaki povod.

Šifon je u principu američkog porekla, ali je godinama u evropi. Odlikuje se visinom, mekom i delikatnom strukturom.

Preliv od čokolade daje dodatan fin ukus.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar