Domaće mariniran losos

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
09/07/2019
"Nema ničeg komplikovanog u mariniranju lososa - komplikovano ide nakon toga, kada bude toliko ukusan, da em želite da se pohvalite, em ne želite da ga delite "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • losos - 400 g, file sa kožom
  • mirođija - 2 struka, s veža
  • limun - 1 komad
  • so - 3 kašike, krupna
  • šećer - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Filete lososa očistite od kostiju, operite i osušite dobro kuhinjskim ubrusom.

2. Stavite u posudu i natrljajte solju i šećerom.

3. Isecite limun na krugove i poređajte preko i ispod ribe, a odozgo pospite maslinovim uljem i stavite grančice sveže mirođije.

4. Uvijte posudu folijom i stavite u frižider na 12 sati.

5. Gotov mariniran losos možete da koristite za spremanje karpaća, kao dodatak salatama, pasti, preko prepečenih kriški, isečen na tanko.

*Ako neće biti konzumiran mariniran losos sledećeg dana, možete da ga čuvate do nekoliko dana, ali treba da ga operete, osušite i namažete obilno maslinovim uljem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar