Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana Riba»Mariniran crnomorski šnjur

Mariniran crnomorski šnjur

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312966824
Mariniran crnomorski šnjur
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
18/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Evo je i najstrožije čuvana kulinarska tajna morskih vukova - autentičan recept za pripremu mariniranog crnomorskog šnjura"

Potrebni sastojci

  • crnomorski šnjur - 1 kg
  • maslinovo ulje
  • morska so - oko 1 kg, crnomorska
  • sirće - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Šnjur se očisti pažljivo (iznutrice i glave) i promeša se u dubokoj posudi s morskom solju.

Ostavlja se da odstoji jedan dan i noć, nakon čega se čisti od morske soli i natapa se u sirćetu na još 12 sati (tako se istope male koščice).

Na kraju se ribice procede, poređaju u teglice i prelivaju maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: