Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Mariniran čeri paradajz

Mariniran čeri paradajz

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Mariniran čeri paradajz
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Odlična ideja za marinirani paradajz, da ga možemo jesti i tokom zime"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz
  • beli luk
  • crni luk
  • biber
  • peršun
  • za marinadu
  • voda - 2 l
  • so - 2 kašike
  • šećer - 7 kašika
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Čeri paradajz operite i poređajte u tegle. Potrebno je da paradajz probušite na nekoliko mesta, kako se ne bi rasprsli kada se popare.

Kada se tegle pune, među paradajzom stavite i po nekoliko zrna bibera, čen belog luka, kolutiće luka i struk peršuna.

Tegle napunite vrućom vodom, zatvorite i ostavite ih tako dok se u potpunosti ne ohlade.

Nakon toga tečnost izlijte u šerpu, stavite na ringlu i kada proključa, dodajte šećer i so. Neka smesa proključa.

Sipajte sirće, sačekajte da marinada ponovo provri, pa zatim njome prelijte paradajz, dok je još vruća.

Tegle dobro zatvorite i okrenite, tako da dno tegle bude gore. Pokrijte krpom ili ćebetom i neka se tako ohlade.

Marinada je dovoljna za oko 6-7 tegli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: