Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Najbrži domaći hleb u kesi za pečenje

Najbrži domaći hleb u kesi za pečenje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k965
Najbrži domaći hleb u kesi za pečenje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
52 min.
Porcije
6
"Aktiviranje, nadolaženje, pečenje - sve bude za minut uz ove lukave tehnike"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 kesica, 7 g
  • voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 20 ml (ili ulje) + za premazivanje kese
  • šećer - 1 kašičice
  • so - 1 i 1/2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu i pomešajte ga sa suvim kvascem i šećerom. Sipajte mlaku vodu i maslinovo ulje.

Zamesite glatko i elastično testo, postepeno u njega dodajte so. To radite da bi se kvasac bolje aktivirao, a so usporava taj proces ako se odjednom stavi u brašno.

Oblikujte testo u loptu i oštrim nožem napravite romboidne proreze po površini.

Lepo namažite kesu za pečenje sa unutrašnje strane i unutra stavite oblikovani hleb, stavite ga u sredinu. Lepo zategnite kesu u ivicama i prstima podignite/izvucite je odozgo da se oslobodi mesto da hleb nadolazi do mile volje.

Stavite direktno u rernu i ostavite da odstoji 20-30 minuta, ne više.

Kad prođe to vreme uključite rernu na 200 stepeni sa ventilatorom, kako je hleb unutra - postepeno pojačavanje temperature će samo od sebe završiti proces nadolaženja.

Pecite tako 40 minuta ili dok ne vidite da je hleb lepo porumeneo.

Nakon što izvadite hleb iz rerne odmah ga izvadite iz kese i stavite na rešetku da se ohladi, pre nego što ga isečete na vašoj trpezi.

Ovo je najjednostavniji i najbrži hleb, zato što mu nije potrebna duga mešnja i nadolaženje.

Probajte i podelite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: