Kolač od badema sa rumom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/07/2019
"Kafa sa prijateljima je mnogo ukusnija kada je servirate sa keksom od badema i ruma "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bademi - 210 g, sirovi
  • keks - 80 g, čajni
  • jaja - 5 komada XL ili 6 M
  • šećer - 190 g
  • rum - 50 g
  • prašak za pecivo - 15 g
  • ulje - 40 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Uključite rernu da se ugreje do 180 stepeni. Sameljite u blenderu ili mašinici za kafu bademe zajedno sa keksom (bademe možete koristiti ljuštene ili neoljuštene, ali obavezno sirove).

2. Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Uz neprestano mešanje dodajte redom ulje, rum i na kraju mlevene bademe i keks sa praškom za pecivo.

3. Dobijeno, ne mnogo gusto testo, sipajte u pleh sa dnom koje se skida prečnika 22-24 cm - prethodno namazan i posut brašnom ili obložen papirom za pečenej.

4. Stavite u ugrejanu rernu i pecite 40 minuta.

5. Gotov kolač izvadite iz kalupa pažljivo i ostavite na rešetku da se ohladi. Pospite šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar