Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa pastom od badema

Kolač sa pastom od badema

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Kolač sa pastom od badema
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Kada i kolač sa pastom od badema - to su planovi za danas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada (sbna tempratura)
  • pasta od badema - 150 g
  • maslac - 150 g (mekan)
  • šećer u prahu - 50 g
  • so - 1 prstohvat
  • kristal šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • vanila - 2 kašičice, tečna
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za glazuru
  • tečna pavlaka - 150 ml
  • mlečna čokolada - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte prstohvat soli umutite na čvrst sneg, na kraju postepeno dodajte od šećera u prahu. Stavite umućena belanca u frižider.

Stavite maslac i kristal šećer u veliku posudu. Mutite dok ne dobijete krem. Dodajte bademovu pastu, vanilu i ponovo mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Počnite da dodajete žumanca, nakon svakog žumanca mutite mikserom. Na kraju dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Ponovo mutite mikserom.

Izvadite belanca iz frižidera i u nekoliko puta ih dodajte u smesu, pažljivo mutite spatulom. Odsecite tri kruga od papira za pečenje. Stavite ih na dno kalupa za torte, prečnika 22 cm. To se pravi sa ciljem da ne zagori donji sloj smese.

Ugrejte rernu na 180 stepeni, uz pomoć kutlače sipajte od smese koliko da pokrije dno. Da ne bude više od 1 cm od ivice. Stavite ga da se peče dok ne dobiije zlatnu boju. Pazite zato što ima malo smese i brzo se peče.

Izvadite i na pečenu koru sipajte eistu količinu smese. Ravnomerno je rasporedite. Ponovo vratite u rernu dok ne ispečete drugi sloj. Tako radite dok ne potrošite smesu.

Ostavite kolač da se ohladi i onda izvadite iz kalupa.

Na pari ugrejte pavlaku i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne rastopi. Ostavite rastopljenu čokoladu da se ohladi, periodično mešajte.

Hladnim ganašem prelijte hladan kolač. Ja sam koristila listiće badema za dekoraciju i čokoladne bomobne sa napolitankom.

Napomena: Kod mene je bilo sam tri sloja, zato što je kalup koji sam koristila bio 26 cm u prečniku. Kada je kalup manju, kolač je efektivniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: