Puding od jaja i karamela

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
10/07/2019
"Precizno pripremljen i sa mnogo ljubavi - puding, napravljen da očara "
Priprema5 min.
Kuvanje13 min.
Ukupno18 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šećer - 170 g
  • voda - 1 supena kašika
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 700 ml
  • skrob - 1 supena kašika puna (oko 20 - 25 g)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izmerite 100 g šećera i karamelizujte sa 1 supenom kašikom vode. Gotov karamel sipajte u ne mnogo tankom sloju na aluminijumsku foliju, silikonsku podlogu ili dobro namazan papir za pečenje. Čim se ohladi i stegne, izlomite na komade i stavite u blender.

2. Uključite na maksimalnu brzinu da biste samleli na fin prah komade karamele. Odvojite 20-30 g za posipanje po želji.

3. U preostalo sipajte mleko i ugrejte na tihoj/umerenoj vatri. Posebno umutite jaja sa preostalim šećerom i skrobom (ne treba da dobijete penu).

4. Smanjite vatru i sipajte smesu od jaja u mleko. Mešajte dok se puding ne zgusne. Važno je da ne pojačavate vatru da krem ne dobije ukus kuvanih jaja.

5. Sipajte puding od jaja u posude i čim se ohladi popsite odvojenom karamelom u prahu. Ako niste odvojili, možete posuti sa malo smeđeg šećera.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar