Način pripreme
1. Izmerite 100 g šećera i karamelizujte sa 1 supenom kašikom vode. Gotov karamel sipajte u ne mnogo tankom sloju na aluminijumsku foliju, silikonsku podlogu ili dobro namazan papir za pečenje. Čim se ohladi i stegne, izlomite na komade i stavite u blender.
2. Uključite na maksimalnu brzinu da biste samleli na fin prah komade karamele. Odvojite 20-30 g za posipanje po želji.
3. U preostalo sipajte mleko i ugrejte na tihoj/umerenoj vatri. Posebno umutite jaja sa preostalim šećerom i skrobom (ne treba da dobijete penu).
4. Smanjite vatru i sipajte smesu od jaja u mleko. Mešajte dok se puding ne zgusne. Važno je da ne pojačavate vatru da krem ne dobije ukus kuvanih jaja.
5. Sipajte puding od jaja u posude i čim se ohladi popsite odvojenom karamelom u prahu. Ako niste odvojili, možete posuti sa malo smeđeg šećera.
Neka vam je slatko!