Taljatele sa pestom od sremuša i oraha

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
10/07/2019
"Da iskombinujemo italijansku tradiciju sa bugarskim ukusom u jednom tanjiru "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo pesto. Počinjemo sa pranjem sremuša, nakon čega čistimo stabla i kidamo na parčiće.

Uzimamo jednu posudu u koju stavljamo sremuš, maslinovo ulje, so i ljutu papriku i počinjemo da pasiramo nakon čega dodajemo orahe i mešamo kašikom. Ako vam je mnogo gusto razredite sa maslinovim uljem ili dodajte malo vode.

Nakon što je gotovo prelazimo na kuvanje taljatela.

Stavljamo u jednu šerpu litar vode i čekamo da provri nakon čega dodajemo so i ulje i spuštamo taljatele na sedam minuta.

Nakon što se skuvaju ocedimo ih i vraćamo u šerpu, stavljamo pesto unutra i mešamo dobro.

Nakon toga serviramo, prelivamo maslinovim uljem i posipamo dimljenom alevom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar