Hlepčići sa đumbirom

10/07/2019
"Koliko ćete tačno pojesti hlepčića sa đumbirom, ostavljamo vašoj savesti, ali da znate, sigurno neće biti malo "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1, Kvasac rastvorite u mlakoj vodi. U njih dodajte med i maslinovo ulje. Nije potrebno da čekate da nadođe.

2. Brašno pomešajte sa đumbirom i solju i prosejte u posudu. Napravite udubljenje, u njega sipajte tečnu smesu i mešajte prstima ili odgovarajućim priborom. Ako je potrebno dodajte još malo brašna dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.

3. Prebacite na brašnom posutu radnu površinu i mesite dok ne dobijete glatkost i elastičnost. Onda stavite testo u posudu, namažite malo prethodno. Pokrijte i ostavite da se udvostruču 1 sat.

4. Od nadošlog testa oblikujte 5 jednakih hlepčića. Poređajte na rastojanju u pleh, obložen papirom za pečenje. Napravite proreze oštrim nožem i pospite brašnom, po želji pomešajte sa još malo đumbira u prahu.

5. Hlepčiće ostavite ponovo da nadođu 30-40 minuta i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni dok ne porumene - oko 25-30 minuta.

6. Čim hlepčići sa đumbirom budu gotovi, ostavite na rešetku da se ohlade pre serviranja.

Ove male pogačice su odgovarajuće za društvo uz egzotična jela i prepečene sa malo maslaca i slatkom po izboru. Ostavljam vama po želji.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar