Način pripreme
1, Kvasac rastvorite u mlakoj vodi. U njih dodajte med i maslinovo ulje. Nije potrebno da čekate da nadođe.
2. Brašno pomešajte sa đumbirom i solju i prosejte u posudu. Napravite udubljenje, u njega sipajte tečnu smesu i mešajte prstima ili odgovarajućim priborom. Ako je potrebno dodajte još malo brašna dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
3. Prebacite na brašnom posutu radnu površinu i mesite dok ne dobijete glatkost i elastičnost. Onda stavite testo u posudu, namažite malo prethodno. Pokrijte i ostavite da se udvostruču 1 sat.
4. Od nadošlog testa oblikujte 5 jednakih hlepčića. Poređajte na rastojanju u pleh, obložen papirom za pečenje. Napravite proreze oštrim nožem i pospite brašnom, po želji pomešajte sa još malo đumbira u prahu.
5. Hlepčiće ostavite ponovo da nadođu 30-40 minuta i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni dok ne porumene - oko 25-30 minuta.
6. Čim hlepčići sa đumbirom budu gotovi, ostavite na rešetku da se ohlade pre serviranja.
Ove male pogačice su odgovarajuće za društvo uz egzotična jela i prepečene sa malo maslaca i slatkom po izboru. Ostavljam vama po želji.
Prijatno!