Način pripreme
Za testo: Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu, dodati 1 kašičicu šećera, mlako mleko, 50 g brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Nakon toga, u smesu dodati vanilin šećer, ulje, posoliti i postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom razviti u veliki krug.
Središnji deo (u krug-kao na slici) premazati nutelom. Zaseći po sredini u oblik krsta, podviti sva četiri kraja i testo od nutele do kraja (ka ivici) premazati mlekom. Skupiti krajeve (od središnjeg dela, gde je zasečeno) i urolati u krug.
Pleh (srednje veličine) premazati margarinom, od testa napraviti oblik lavirinta. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Gotov lavirint izvaditi iz rerne, posuti šećerom u prahu i ostaviti da se prohladi. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.