Baklava bez oraha

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Baklava bez oraha
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
20/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
"Nije neophodno da stavljate orahe u baklavu, da bi bila ukusna - evo dokaza da može i bez njih"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo prvo sa mazanjem posude za baklavu - u ovom slučaju sam koristila pleh od rerne.

Nakon što je spremno, počinjem jednan po jedan da ređam listove a pri postavljanju ih nagužvam.

Kada su gotovi ostavljam sa strane, a pripremam smesu za prelivanje baklave.

U posudu razbijam jaja i dobro mutim.

U njih dodajem ostale sastojke i ponovo mutim.

Prelivam kore smesom i stavljam u rernu da se peku.

Za to vreme pripremam sirup, stavljajući u posudu šećer, vodu i ostavljam da prorvu.

Kada je gotovo, prelivam hladnu baklavu bez oraha toplim sirupom.

Ostavljam baklavu jedan dan i noć da upije sirup i tada isečem i serviram.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: