Glazirana krilca sa susamom i čipsom od hleba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
11/07/2019
"Hrskavi izazov, koji pije mnogo više piva, nego što ste spremili "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • kisela voda - 180 ml
  • soja sos - 40 ml
  • susam - za posipanje
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
  • Za čips
  • voda - 300 ml
  • brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kvasac - 10 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i dodajte očišćena krilca od kože, posuta biberom i solju. Kuvajte desetak minuta - po ukus 5 minuta sa svake strane.

U posudi pomešajte kiselu vodu i soja sos, nakon toga ih dodajte u krilca i kuvajte još 15-20 minuta. Dodajte susam i smanjite temperaturu. Kuva se dok sos ne ispari i dok se meso ne glazira.

U posudi rastvorite kvasac u mlakoj vodi zajedno sa šećerom. Dodajte suve sastojke i zamesite meko testo. Ostavite ga da naraste oko sat.

Razvijte u veoma tanku koru i isecite tanke tračice. Namažite maslinovim uljem i pospite začinima po ukusu.

Preklopite tračice i pecite na papiru za pečenje dok ne porumene.

Gotov čips može da se servira kako sa krilicma, tako i odvojeno :)

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar