Torta od palačinaka sa mariniranim pečurkama

12/07/2019
"Znaš da je slana torta ispala odlično kada želiš da sipaš još jednu čašu vina i da je ne deliš ni sa kim "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • palačinke - 8 komada, pržene
  • ruska salata - 8 supenih kašika
  • marinirane pečurke - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • masline - 20 komada
  • jaja - 2 komada
  • biber - prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno velikog tanjira stavljamo jednu palačinku i namažemo sa dve supene kašike ruske salate.

Pokrivamo drugom palačinkom, na nju rasporedimo četvrtinu pripremljenog nadeva od pečuraka, dobro oceđene i isečene na tanke kriške pomešane sa maslinama i lukom (luk takonje malo posoljen i izgnječen rukama) i začinjen biberom.

Na isti način poređamo preostale palačinke, na vrh stavljamo pečurke.

Slanu tortu od palačinaka ukrašavamo tvrdo kuvanim jajima isečenim na četvrtine, poređamo ih radijalno prema cenutru.

Slanu tortu od palačinaka sa pečurkama sečemo na četiri porcije tako da četvrtine jaja ostanu u sredini svake porcije.

Druga varijanta je da tortu od palačinaka sa pečurkama kratko zapečemo, pre toga narendamo obilno kačkavalj.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar