Način pripreme
U mlakoj vodi sa 1 kašičicom šećera i 2 kašičice brašno umutimo kvasac i ostavljamo da nadođe. Sipamo brašno u pleh i napravimo udubljenje.
U posudi umutimo jaja sa preostalim šećerom da se rastopi. Dodajemo polovinu masnoće, vanilu, nadošao kvasac i toplo sveže mleko. Pomešamo sastojke, mešamo viljuškom.
Na kraju sa brašnom zamesimo testo za milibrot, ne treba da se lepi. Namazanim rukama od preostale masti mesimo dok ne upije svu masnoću. Ostavljamo na toplom da nadođe, pokrivamo folijom na 1 i 30 minuta.
Nadošlo testo podelimo na 12 loptica. Namažemo velike kalupe za mafine i pospemo sa malo brašna.
Svaku lopticu razvučemo na elipsu, donji deo isečemo na trake po 1 cm, a u gornji deo stavljamo parče čokoalde ili 1 ravnu kašiku tečne čokolade.
Uvijamo u rolat i stavljamo u kalupe, uvijamo u oblik puža. Ostavljamo testo još 20 minuta, namažemo umućenim žumancem sa svežim mlekom, a u sredinu stavljamo po jednu suvu borovnicu.
Pečemo milibrot mafine u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta, proveravamo čačkalicom, pred kraj pokrivamo aluminijumskom folijom da ne zagori.
Odlični milibrot mafini sa čokoladom. Prijatno!